До 20% отстъпка на
До 20% отстъпка на избрани необходими продукти
Нова марка и продукти
Нова марка и продукти от Hawaiian Tropic

Cím: Szófia, Geo Milev utca 15Hívjon minket: +359 8 7777 9009Email: customers@monna.bg
Cím: Szófia, Geo Milev utca 15Hívjon minket: +359 8 7777 9009Email: customers@monna.bg

Kosár

Összesen:$170.00

Kedvencek


A PARFUMOK

Egyszerűbben fogalmazva, a parfüm, EDT, EDP és EDC közötti különbség valójában a nyersanyagkoncentrációjukkal függ össze. Minél koncentráltabb a parfüm, annál tovább tart a bőrön.

parfüm
Ez a legerősebb elérhető illat, amely 15-30%-os koncentrációjú parfümesszenciából áll. Ez azt jelenti, hogy nem csak kevesebbet kell használni, de az illat tovább tart, általában 6-8 óráig, bőrtípustól függően.

EDP (illatosított víz)
Könnyebb, mint a parfüm, 8-15%-os koncentrációval, mégis hosszan tartó, 4-5 órán át tartó tulajdonságokkal rendelkezik. Olcsóbb, mint a tiszta parfüm.

EDT (Eau de Toilette)
Könnyebb, mint az EDP, 4-8%-os esszenciakoncentrációval. Általában 2-4 órán át tart.

EDC (kölni víz / kölni víz)
Könnyebb, mint az EDT, gyakran úgy emlegetik, mint a kölni, és az illatok közül a legnagyobb hígítású, 3-5%-os parfümesszencia-koncentrációval rendelkezik. Általában 2 órán át tart.

Sok vállalat használ parfümtesztelőket, hogy reklámozza termékét, és vásárlásra ösztönözze a vásárlókat. A parfümtesztelők általában kis üvegcsék, amelyekben parfümöt tartalmaznak. A vásárlók az üzletben kipróbálhatják a parfümöt, és ha tetszik nekik az illat, megvásárolhatják a saját üvegcséjüket. A parfümtesztelőkkel a gyártók a vásárlóknak tényleges mintát adnak a termékből.

Bár általában kisebb csomagolásban helyezik el, egyes parfümtesztelőket a tipikusnál sokkal nagyobb üvegcsékben használnak. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb számú mintát lehessen kínálni anélkül, hogy félni kellene a kifogyástól. Egyes gyártók és vásárlók úgy érzik, hogy a nagyobb fiolák nem reprezentálják pontosan a parfüm tényleges illatát. Emiatt sok vezető gyártó nem hajlandó új terméket bevezetni a kis üvegcsén kívül másban. Míg a legtöbb parfümtesztelőhöz puha papírdoboz tartozik, amelybe a parfümöt lehet fújni vagy alkalmazni, a legtöbb vásárló közvetlenül a bőrére viszi fel az illatot, hogy testén valósághűbben érezze az illatot.

A parfüm kiválasztása ijesztőnek tűnhet, olvassa el útmutatónkat a megfelelő parfüm kiválasztásához.

Egy kedvenc parfüm valóban az Ön részévé válhat, személyiségének kiterjesztése. De hogyan válasszon egyet? Annyi különböző illat közül választhatsz, hogy könnyen felemelheted a kezed, miközben a sajátodat keresed. Íme néhány egyszerű útmutató a megfelelő parfüm kiválasztásához:

1. Válassza ki a jegyzeteit
Minden parfümben vagy kölnivízben különböző "jegyzetek" vannak. Az általános illatot ezek a jegyzetek határozzák meg. Ezek a jegyek három szintre oszthatók: alap-, fej- vagy fej- és közép- vagy szívjegyek, amelyek együttesen különböző illatokat hoznak létre. A vásárlás előtt mindig érdemes kideríteni, hogy milyen típusú kölniket vagy parfümöket szeretsz, majd megnézni, hogy milyen alapjegyeket tartalmaznak.
2. Lásd a koncentrációs szinteket
Az ízek négyféle koncentrációban állnak rendelkezésre. A koncentráció növekedésével általában az ár is emelkedik. A magas koncentrációjú kölnik vagy parfümök általában erősebb illatúak, és a parfüm hosszabb ideig tart. Kicsit drágák lehetnek, de egyesek szerint megéri a többletköltséget.
3. Tesztelje az illatot
Mielőtt bármilyen illatszert vásárolna, végezzen el néhány egyszerű tesztet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy szeretné használni és kedveli. Az ötlet az, hogy egy kis mennyiségű illatot teszteljen a bőrén. A bőrünknek saját hormonjai és feromonjai vannak, amelyek némileg vagy drasztikusan megváltoztathatják az illatunkat. Fújj egy kis mennyiséget a csuklódra, várj néhány percet, majd érezd az illatot a bőrödön.
4. Próbáljon ki egy tesztelőt
Megértjük, milyen nehéz lehet a parfüm kiválasztása. Ennek eredményeképpen próbálja ki kedvenc illatát a bőrén az üzletben, mielőtt megvásárolná a terméket. A pontosabb teszteléshez kérhet tesztelőt vagy a parfümökből spray-vel ellátott mintát.

"És mivel te és a barátod nem ugyanaz a személy vagytok, a parfümöknek más lesz az illata mindkettőtökön. De nem csak a test kémiája befolyásolja a parfüm illatát.

Az egyetlen változás a bőr természetes illatában van, ami miatt azt hihetjük, hogy az illat más, de a valóságban a parfüm illata nem változik.

Az illatok közvetlenül hatnak a pszichénkre. Egy jó illat valóban feldobhatja a hangulatunkat és az önbecsülésünket, de a nehezebb illatok negatívan is hathatnak ránk.

A fő szabály az, hogy nem szabad túlzásba vinni. Napközben ajánlott eau de toilette-t, kölnit vagy frissebb illatokat használni. Természetesen ennek összhangban kell lennie az évszakkal, a nyári és tavaszi hónapokban jobb, ha frissebb illatokat használunk, például citrusféléket. A hidegebb hónapokban intenzívebb illatokat, például orientális parfümöket választhatunk. Azonban minden parfüm más és más, és a személyes választás marad az irányadó.

A parfümnek sajátos illata van, több különböző típus keverése elronthatja az illat intenzitását, és egy erősebb, nem megfelelő kombinációt hozhat létre, ami visszahat a hangulatra.

Ez a termék koncentrációjától függ. A parfümöket általában ott alkalmazzuk, ahol a bőr a legmelegebb, például a könyök belső oldalán, de a hajon is, ott a legkellemesebb az illat. A természetes anyagokból vagy bőrből készült ruhákon is jó illatú. Fehér ruhákra vagy selyemre azonban nem tanácsos alkalmazni őket.

Az eltarthatósági idő több év, ha a parfüm nincs közvetlen napfénynek kitéve, és nem tárolják 20 foknál magasabb hőmérsékleten. Az újabb parfümök piktogramokkal vannak ellátva, amelyek azt jelzik, hogy a termék felbontás után mennyi ideig használható. Az eltarthatósági idő 12-36 hónap között mozog. Az eredeti parfüm zárt üvegben tovább is eltartható. Ha egy parfüm kupakján gyűrű látható vagy sötétedni kezd, az azt jelenti, hogy régi. Ha az illat savanyúvá válik, a szavatossági idő lejárt.